Λίγο από Ιστορία...

Το 1962 ιδρύεται στην ΚΗΦΙΣΙΑ ο Ζηρίνειος Αθλητικός Όμιλος Νεανίδων που έγραψε την ιστορία του ως ΖΑΟΝ.

Ήταν ο πρώτος, αμιγώς, γυναικείος αθλητικός όμιλος της πόλης. Στόχος της ίδρυσής του, η ανάπτυξη του βόλεϊ και η καλλιέργεια του ιδεώδους του αθλητισμού, για τις κοπέλες της Κηφισιάς και των γειτονικών Δήμων.

Πρώτη Πρόεδρος του η Κηφισιώτισσα Δέσποινα - Άννα Δήμα, γυναίκα με ιδιαίτερη και πολυεπίπεδη προσφορά στην κοινωνία της πόλης.

Έκτοτε, για 54 χρόνια, έως σήμερα ο ΖΑΟΝ έχει διαρκή παρουσία στο χώρο του βόλεϊ και όχι μόνο. Περισσότερα από 250 κορίτσια μετέχουν στα τμήματα του ομίλου γιατί το «ΟΝΟΜΑ ΖΑΟΝ» και η ποιότητα της αθλητικής εκπαίδευσης, που βασίζεται στην ιδεολογία του, έχει δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στις οικογένειες, με σταθερό αποτέλεσμα την αθρόα προσέλευση παιδιών όλων των ηλικιών.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ο ΖΑΟΝ Ανεδείχθη: πολυνίκης της Α1 Εθνικής κατηγορίας βόλεϊ,

Κυπελλούχος Ελλάδος, με ανάδειξη “στους 8” σε πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ αθλήτριές του μετείχαν στην Εθνική ομάδα Βόλεϊ, σε Ευρωπαϊκά, Βαλκανικά και Μεσογειακά Πρωταθλήματα.

Από το τμήμα Σκοποβολής ανεδείχθη η Άγη Κασούμη που εκπροσώπησε την Ελλάδα σε σειρά Ολυμπιακών Αγώνων.

Επί σειρά ετών και σήμερα, ο ΖΑΟΝ πρωταγωνιστεί στο βόλεϊ στην Α2 Εθνική κατηγορία καταλαμβάνοντας πρώτες θέσεις στον όμιλο.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Κυνήγι της Χαράς μέσα από την επιτυχία, για τη νεολαία.

Παρά το.. κυνήγι της πρώτης θέσης στο ΖΑΟΝ η αθλητική εκπαίδευση έχει πάντα παιδοκεντρικό χαρακτήρα. Δεν θυσιάζεται το άτομο - αθλήτρια στην κατάκτηση του επάθλου, ωθείται όμως, κάθε μία να ξεπερνά με τις δυνάμεις της τον εαυτό της.

Οι αθλήτριες, κάθε ηλικίας, μαθαίνουν να αγωνίζονται για την επιτυχία με πείσμα και να αποδέχονται την ήττα, ως εφαλτήριο για την νίκη στον επόμενο αγώνα. Κάθε αθλήτρια του ΖΑΟΝ ,πέρα από την ανάδειξη του ταλέντου της, παίρνει στο σπίτι και στη ζωή τον εθισμό για την επιτυχία μέσα από τον αγώνα, διδάσκεται και ασκείται στη συνέπεια, στην αυτοπειθαρχία και στην απόκτηση πνεύματος συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης για τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.

ΖΑΟΝ και Οικογένεια

Καθώς στο ΖΑΟΝ επικρατεί οικογενειακό κλίμα, δεν μπορεί παρά να επιδιώκεται και να επιτυγχάνεται η στενή σχέση με τους γονείς, που είναι αρωγοί πάντα με προσφορά χρόνου, έργου και ενίσχυσης οικονομικής ή και σε είδος.

Πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια γονείς έχουν καταλάβει θέσεις ευθύνης στα τμήματα, έμπρακτη απόδειξη του οικογενειακού πνεύματος που επικρατεί .

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μετά από εκλογές, στις 22/5/2016 το Δ.Σ. του ΖΑΟΝ συγκροτήθηκε σε σώμα στις 26/5/2016. Η θητεία του είναι τριετής. Επόμενες εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνουν τον Μάιο του 2019.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόεδρος: Άννα Κορογιαννάκη

Αντιπρόεδρος Α’: Κώστας Αμπελάς

Αντιπρόεδρος Β’ : Γιάννης Παπαγιάννης

Γενική Γραμματέας: Κούλα Φούντου

Eιδική Γραμματέας: Μαρία Σπυράκου

Ταμίας: Μαρία Μέρλου

Γενικός Αρχηγός: Κώστας Κωτσόπουλος,

Aναπληρώτρια Γ’ Αρχηγού: Μαρία Σπυράκου

 

Ακολουθήστε μας

Τηλ: 210.8010975

Κιν: 6944.555555

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.zaonkifisias.gr

About Us

Σύλλογος

Αθλήματα

Προπονητές

Νέα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

www.espaaa.gr

www.volleyball.gr

www.eska.gr

www.basket.gr

Ακολουθήστε μας